Contact Us

WhatsApp:- 018-4027399 (TEXT only)
E-mail: nisazmier@hotmail.com

How to Order ?
READ HERE PLZ. THANK YOU
 pink muslimah store butik muslimah online

Search This Blog

Friday, December 31, 2010

Jualan MURAH Akhir Tahun (Y.E.S.) !

Sudahkah anda melanggan RSS Feed ? Langganlah untuk mendapatkan diskaun sebagai pelanggan setia kami !

♥ Pink Muslimah Store ♥


Salam ceria everybody !

Tanpa berceloteh panjang , let the picture talks ;)



Wahai jelitawan dan budiman sekalian ...
Jangan lepaskan peluang ini begitu saja . Anda dapat jimatkan wang anda dengan membuat belian pada harga SALE ! :)

RSVP event Pink Muslimah Store @ our Facebook page here ;



See u there ! ^-^


p/s : info about our new , latest PRE-ORDER products (Tudung Express) will be updated soon . Check it out !
Read More




Hit the Lucky Number ! 7777 ^^ Sudah ada pemenang! ^^

Sudahkah anda melanggan RSS Feed ? Langganlah untuk mendapatkan diskaun sebagai pelanggan setia kami !
 ♥ Pink Muslimah Store ♥


Salam sejahtera peepz !

 GIVEAWAY kedua daripada Pink Muslimah Store berupa Cabaran Merebut Lucky Number - 7777 .

Syaratnya , terbuka kepada semua dearest FOLLOWERS blog ini dan juge MEMBERS fanpage Pink Muslimah Store  ! Masa untuk hadiahhh ... ^-^ Nak bagi free-free tak best plak , mesti la ada cabaran sikit kann .... ^ _ -

Cara-caranya sangatlah simple ....

  • As usual , hit the lucky number on this blog's sidebar named "Site Info" .
  • Printscreen kan  full page of this blog ok ....
  • E-mailkan printscreen beserta Nama , Alamat ID Follower Blog dan ID Follower Facebook to ; honey_sapphire@hotmail.com
  • Jika terdapat lebih dari seorang pemenang , pemenang TERAWAL akan dipilih .
  • Jika pemenang tidak menampilkan diri dlm masa 48 jam (dari saat nombor dicapture) atau tak cukup syarat, maaf saya terpaksa pilih pemenang kedua/ketiga/so on terawal ... Harap maklum .
Hadiah MISTERI menanti anda , sumthing unique and creative perhaps ?

BEST OF LUCK !
Read More




Thursday, November 4, 2010

Bengkung/Corset Az-Zahraa

Sudahkah anda melanggan RSS Feed ?
Langganlah untuk mendapatkan diskaun sebagai pelanggan setia kami !

♥ Pink Muslimah Store ♥



 










Produk terbaru keluaran HPA yang menjadi alternatif kepada barut berherba. Merupakan Bengkung Tradisional Jawa dengan saiz ukuran pinggang sehingga 40 inci. Ianya mempunyai dua tali di kedua belah kiri dan kanan bagi memudahkan pemakaian oleh kaum wanita amnya dan ibu bersalin khususnya.

Keistimewaan Corset:
•Diperbuat daripada kain belacu yang tebal tetapi lembut dan selesa dipakai.

•Pemakaian bengkung membantu menjaga kedudukan organ dalaman wanita semasa melakukan pergerakan dan aktiviti berat

•Menjaga postur tubuh, membetulkan tulang belakang, memulihkan pembentukkan pinggul dan tulang pelvik

•Sesuai dipakai bila-bila masa

•Ukur lilit bengkung telah direka untukukuran pinggang sehingga 40 inci

•Menegangkan kembali otot-otot perut

•Membantu mengawal selera makan


Kaedah penggunaan:

•Sapukan minyak barut ke bahagian perut, pinggang dan pinggul selepas urutan.

•Bengkung diletak mengelilingi kawasan perut dan diikat dengan kejap bermula dari bahagian bawah ke atas.

•Dinasihatkan memakai bengkung selama 44 hari sehingga 100 hari.

•Bagi yang menjalani pembedahan, bengkung digunakan hanya setelah sembuh dari kesan pembedahan.

•Cuci bengkung sebelum digunakan.

•Cara pemakaian bengkung ada disertakan pada produk.



Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 50

Sabah & Sarawak: RM 55


Read More




Thursday, October 7, 2010

Reviewed by Portal Niaga ! :)

Sudahkah anda melanggan RSS Feed ? Langganlah untuk mendapatkan diskaun sebagai pelanggan setia kami !

 ♥ Pink Muslimah Store ♥

PINK Muslimah Store


Blog ini menjual pelbagai jenis kaftan bermotifkan batik (batik Kelantan , sebilangan kecil batik Indon) pada harga yang rendah.


Terdapat juga produk2 dan servis lain yg ditawarkan .


Your link address / Alamat Blog utk di iklankan :

http://pinkmuslimahstore.blogspot.com/


Your blog category / Kategori Blog Anda : Others


Write Your category (for OTHER's category )/Apakah kategori blog anda? (Bagi kategori OTHERS)

Clothing,Lifestyle,Health


Your Name / Nama Pemilik Blog : Ummi Hanie


Email / Emel : honey_sapphire@hotmail.com


Phone No / No Telefon : -

Bagaimana anda tahu tentang Portal Niaga Anda ini?

Melalui Facebook


Adakah anda sudah menjadi Followers kami? Ya - Terima Kasih dari PNA


Give some brief about this Portal. / Berikan pendapat anda mengenai Portal Niaga Anda ini. ( Ini bagi meningkatkan mutu perkhidmatan kami. )

Sebuah portal yang baik, bakal menjadi salah satu hub bagi pemilik2 kedai online seMalaysia .



Iklan PERCUMA di ~ Portal Niaga Anda ~


Read More




Saturday, August 28, 2010

Used Item #2 : Antique Twin Saucers

Sudahkah anda melanggan RSS Feed ?
 Langganlah untuk mendapatkan diskaun sebagai pelanggan setia kami !

♥ Pink Muslimah Store ♥



Lagi ANTIK untuk dijual !

Sepasang piring kembar ... dibuat daripada TEMBAGA .

Tambahkan dalam koleksi anda hari ini !

FIRST COME .... FIRST SERVE !

Read More




Used Item #1 :Antique Pewter Arab Jug (Jag arab piuter antik)

Sudahkah anda melanggan RSS Feed ?
Langganlah untuk mendapatkan diskaun sebagai pelanggan setia kami !

 ♥ Pink Muslimah Store ♥

Pink Muslimah Store turut menempatkan barangan terpakai yang berkualiti dan semestinya masih boleh dipakai . Untuk kategori ini , kami menampilkan Jag Arab Piuter .
Semestinya ANTIK !


So , peminat2 antik di luar sana ...
Dapatkan antik ini sekarang !
It's one of a kind item !


*Tinggi = 10 inci
Read More




Sunday, August 22, 2010

Ninetynine Face - Produk Kecantikan Wajah Terbaru lagi Hangat !

Sudahkah anda melanggan RSS Feed ? Langganlah untuk mendapatkan diskaun sebagai pelanggan setia kami !

 ♥ Pink Muslimah Store ♥



Pembersih muka all in one yang berkesan untuk mencerah & menghaluskan kulit dari gabungan 99 buah-buahan,sayur-sayuran,ulam-ulaman & herba terpilih dari 99 Kepulauan Langkawi.

Rasailahperubahan kulit anda walaupun pertama kali menggunakannya.Anda pasti jatuh hati...

 
Ninety Nine Face sangat berkesan untuk:-

 
- Semua jenis kulit.

- Mengecutkan jerawat dan memudarkan parut.

- Menghaluskan dan melicinkan kulit.

- Memudar dan menghilangkan jeragat.

- Mencerah secara semulajadi dan sekatakan warna kulit.

- Menegangkan kulit wajah dan awet muda.

- Mengurangkan dan menghilangkan gatal-gatal kulit akibat

resdung.

- Mengecilkan pori-pori kulit muka.

- Menjadikan kulit bersih dan berseri.

- Mengurangkan minyak dan melembabkan wajah.

- Membuang sel kulit mati.


Ya , hanya SATU produk sahaja diperlukan untuk melenyapkan semua masalah kulit wajah anda !
Cubalah 99 Face asli dari Pulau Langkawi ...

Sila baca TESTIMONI pengguna-pengguna di SINI .

Harga PROMOSI sedang berlangsung sekarang ! Sila baca dan pilih pakej yang berkenan di hati di SINI .
(akan update kemudian di sini)

Read More




Monday, July 19, 2010

NADRA Botanical Lipstick !

 


MEET OUR NEW DESIGN OF LIPSTICK !

HEALTH LIPSTICK !

NADRA FROM ZHULIAN .....



NADRA MOISTURE CARE BOTANICAL LIPSTICK is made from an innovative botanical formulation which consists of shea butter that helps to moisturise the lips and to smooth the lips’ texture for the fullest look and most vivid shine; botanical wax derived from Copernicia Cerifera (Carnauba) and Euphorbia Cerifera (Candelilia) as well as other natural ingredients that are hypo-allergenic and totally safe for application on lips. Its unique formula also contains α-Bisabolol (chamomile), an emollient that may help in soothing inflamed lips. Its vivid colour, moisturising effect and translucent creamy texture are what you need for perfect application to create the most captivating look!





Choose your favourite shades from the seven sheer versatile colours that will match any occasion.
 
 
To order , please fill in the order form above. Thank you .
Wanna be a member ? Email me . :)
Read More




Monday, June 7, 2010

Recent UPDATES & a few announcements !

Hello everyone !
 
Salam sejahtera , assalamualaikum .
 
Oh sudah lama saya tak update blog/blogshop ini ya !
 
Sekadar update items sahaja ... maaf3x ...
 
Walaubagaimanapun , blog ini dah banyak kali bertukar wajh (jika anda perasan ;p) .
 
Dan nampaknya ... wajah ini (4 columns) agak melekat di hati walaupun tak terserlah langsung kePINKan nya . Haha .
 
Terima kasih juga diucapkan kepada semua visitors . Walaupun saya jarang2 update tapi saya selalu intai , check aliran trafik . Ternyata masih ada yang sudi berkunjung ke sini . Oleh itu semangat saya tidak pudar untuk meneruskan biz ini .
 
Walaupun saya telah 'membuka cawangan baru' di Facebook dan Lot.my , insyaAllah saya akan terus setia di sini , medium PERTAMA saya dalam arena homebiz . :)
 
Oh ya . A few announcements i said , rite ?
 
 
1 . Blogshop ini akan diteruskan dengan nama yg masih sama , Pink Muslimah Store .
 
2. Beberapa produk lain akan turut diupload/dijual di sini . Kaftan batik Kelantan tetap menjadi produk pioneer di sini dan akan terus dikekalkan , insyaAllah .
 
3. Produk2 lain itu adalah seperti Abaya , makanan2 kesihatan dari HPA dan Zhulian , gold-plated jewelleries juga dari Zhulian , buku-buku , e-book dan servis design grafik e-cover 3D ! :)
Will upload them here slowly .
 
4. Blog PMS ini akan menjadi business hub saya , insyaAllah . Walaupun pada asalnya saya nak tumpukan menjual kaftan sahaja , tapi saya rasa satu kerugian tak dapat share other things yang bagus2 dengan orang lain di sini . Yup , my biz hub . :) Luv it .
 
5. Several items dah masuk ! Hurry grab yours now !
They are not in here yet but they were here and here !

Sekian dulu updates untuk kali ini .


Salam sayang ,

Ummi Hanie .
Read More




Wednesday, March 31, 2010

New PROMO : Buy 3 PCS & above , FREE POSTAGE !


Selepas giveaway pertama kali yang berlangsung pada minggu lepas , PMS dengan gembiranya mengadakan PROMO baru untuk bulan Mac yang bertuah ini .

What's the PROMO ???



Buy 3 pieces (and above) Kaftan .... get FREE POSTAGE for both Peninsula & West Malaysia customers !

Seperti biasa  , pembelian 1-3 helai kaftan dikenakan kos penghantaran PosLaju sebanyak RM6 . Dengan promo ini , sekali lagi saya declare di sini bahawa FREE POSTAGE untuk pembelian 3 helai kaftan dan ke atas . This including POSLAJU service as long as the weight is under 2 kg .

Promo ini berlangsung sehingga hujung bulan MAC .
Rebutlah semua kaftan yang still available in our FIRST BATCH stock .

Coming soon .... Baju bercorak batik berlengan panjang . Sudah pun ada booking . ;)

Sekian terima kasih .

Luv ,

PINK Muslimah a.k.a. Ummi Hanie
Read More




Monday, March 8, 2010

PMS 1st Giveaway - RESULTS !!!


Salam semua ,

Bismillahirrahmanirrahim .


Keputusan telah diperolehi . Saya pun sama2 berdebar2 dengan kalian semua .


Ini random list yang PERTAMA ;




(sila klik pic untuk imej lebih jelas)


Resultnya ..................



*sila klik imej utk view lebih BESAR *

No. 28 !!
Who's lucky number 28 ???

.
.
.


NIDA !!!


TAHNIAH !!! : D

Semoga Nida gembira mengenakan Emerald Green kaftan itu ya !
*Jangan lupa beri testimoni sekali :p*

Ok pemenang tempat ke - 2 untuk baucer RM 10 ialah ,



*sila klik list utk imej lebih BESAR*

Number 36 !!!

Calonnya ialah (rujuk list di atas) ;

.
.
.

OGY


TAHNIAH !!!

Selamat bershopping di PMS ! :p

And ... last but not least ....

Pemenang tempat ke-3 , juga untuk baucer RM10 ialah ;




*sila klik imej list utk view lebih jelas*

No. 15 !!!

.
.
.

INA HASAN !!!


TAHNIAH !!!

Selamat bershopping di PMS ! : )


Tamatlah sudah GIVEAWAY Pink Muslimah Store yang pertama kalinya ini ...

Saya harap tiada pihak yang berkecil hati maupun tidak berpuas hati ...

TERIMA KASIH sekali lagi untuk penyertaan anda semua . You all are superb ! : )

Jumpa lagi di lain2 giveaway/contest insyaAllah !



Read More




Update : Pink Muslimah Store 1st Giveaway

Salam dear readers/blogshoppers/giveaway participants and everybody ,

Update terkini lagi sensasi untuk giveaway yg juga pertama kalinya dianjurkan oleh blogshop hingusan ini . ;)

Alhamdulillah saya agak gembira dengan sambutan yang diberi dari anda sekalian yang datang dari seluruh pelusuk Malaysia , i guess . Baru sahaja sebulan Pink Muslimah Store 'dilahirkan' , sambutan yang diterima melalui giveaway ini agak memuaskan hati saya . THANX EVERYONE !

Memandangkan list of participants dah mencapai angka 52 (for the time being) , maka saya nak listkan dulu di sini untuk rujukan kita bersama . Penyertaan2 akan datang nanti akan saya tambahkan saja pada list ini . Ok ? :)

Here we go . (saya ambil nickname dari komen box je ye...)

GOODLUCK  & THANX 4 PARTICIPATING !!! = )


Saya akan tunggu lagi penyertaan dari anda sehingga jam 11.59 malam ini .
Kemudian saya akan terus randomkan list dan kita lihat sama2 siapakah yg bakal memenangi giveaway ini !
Ohh ... saya pula yang berdebar2 rasanya ;) .

p/s : terima penyertaan sis Ieda pd jam 11.58 malam ... masih cukup syarat menjadikan bilangan peserta semuanya 53 org ....
Read More




Pink Muslimah Store 1st Giveaway


Greetings & Salaam All Gorgeous People !

PINK MUSLIMAH proudly announcing its very FIRST FREEBIES or GIVEAWAY !! YEAYYY !! (^_^)



The T&Cs are very EASY .
Don't worry i won't bother you with a long-list T&Cs ok . :p
  1. Be a PINK MUSLIMAH STORE Follower . Reason : So that u will not miss any updates from me .
  2. Put this giveaway banner together with baclink on your sidebar where i can detect it easily .
  3. Make the SIMPLEST entry about this giveaway/freebies .
  4. Don't forget to leave your entry' s link BELOW (in the comment box) .
  5. Winner will be chosen via RANDOM.ORG .
Damn easy rite?

This GIVEAWAY will be held starting 1st of March '10 till 7th March '10 . Only 1 WEEK !

So what is the FREEBIES ??

Of coz this beautiful EMERALD GREEN kaftan !!





the other view of Emerald Green kaftan ...

FREE NI TAKKAN TAK MAU ???  : p

ANDDD ...

I also decide to give the number 2 & 3 winners prize too .

What are the prizes ??

A RM10 VOUCHER to shop in PINK MUSLIMAH STORE .



ini adalah baucer SAMPLE sahaja yer !

Opssss .... baucer sebenar tak boleh dipaparkan di sini ... Hanya PEMENANG2 BERTUAH sahaja yang berhak melihat dan menggunakannya . : p . Jangan mara aaa ...

So hurry up ! Don't miss this FREEBIES ! And don't forget to tell ALL your friends too !


Regards ,

Pink Muslimah


Read More




Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML